23-04-2024 Gemeenteraad
Vul het begin/eind-tijdstip in van het moment dat je wilt exporteren, óf gebruik onderstaande knoppen om de huidige tijd in de video in te vullen.
Agendapunt 8.1 Exploitatieplan Westrand Sint Pancras 2023
Samenvatting
De gemeenteraad heeft besloten het 'Exploitatieplan Westrand Sint Pancras 2023 (1e herziening)' vast te stellen. Dit plan moet wettelijk jaarlijks herzien worden volgens artikel 6.15 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) totdat alle geplande werken zijn gerealiseerd. De herziening betreft structurele wijzigingen, zoals hertaxatie van inbrengwaarden en opbrengsten, actualisatie van kosten en wijziging van plangrenzen. Het ontwerp-exploitatieplan werd op 30 december 2023 ter inzage gelegd, zonder dat er zienswijzen werden ingediend. De vaststelling van het plan zorgt voor een geactualiseerde basis voor het bepalen van de exploitatiebijdrage, die kan variëren ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Het besluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad en belanghebbenden kunnen binnen zes weken beroep aantekenen. Er zijn geen alternatieven voor de herziening, aangezien de gemeente wettelijk verplicht is deze jaarlijks uit te voeren. Het plan heeft geen directe financiële gevolgen voor de gemeente, omdat de kosten worden gedekt door de exploitatiebijdragen.
-
Analyse van het document
Titel en samenvatting:
De titel van het voorstel is "Exploitatieplan Westrand Sint Pancras 2023 (1e herziening)." Het voorstel betreft de jaarlijkse herziening van het exploitatieplan voor de Westrand in Sint Pancras, zoals wettelijk vereist. Deze herziening omvat onder andere de hertaxatie van inbrengwaarden, actualisatie van kosten en opbrengsten, en wijziging van plangrenzen. Het doel is om te voldoen aan de wettelijke verplichting voor kostenverhaal en om een geactualiseerde basis te bieden voor de exploitatiebijdragen die aan grondeigenaren worden opgelegd. Er zijn geen zienswijzen ingediend tijdens de inzageperiode, waardoor het plan ongewijzigd kan worden vastgesteld.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel lijkt volledig, aangezien het alle noodzakelijke wettelijke vereisten en procedures beschrijft die moeten worden gevolgd voor de herziening van het exploitatieplan. Het bevat ook gedetailleerde informatie over de wijzigingen en de financiële implicaties.
Rol van de raad:
De gemeenteraad heeft de rol om het herziende exploitatieplan vast te stellen. Dit is een wettelijke verplichting en de raad moet ervoor zorgen dat het plan voldoet aan de vereisten van de Wet ruimtelijke ordening.
Politieke keuzes:
Er zijn weinig politieke keuzes te maken, aangezien de herziening van het exploitatieplan een wettelijke verplichting is. De raad moet echter beslissen over de vaststelling van het plan en kan overwegen hoe de communicatie en participatie met belanghebbenden wordt vormgegeven.
SMART en inconsequenties:
Het voorstel is SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) in de zin dat het duidelijke doelen en tijdlijnen bevat. Er zijn geen duidelijke inconsequenties in het voorstel.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten om het 'Exploitatieplan Westrand Sint Pancras 2023 (1e herziening)' vast te stellen.
Participatie:
Er is geen nieuwe participatie gepland voor deze herziening, aangezien er geen inloopbijeenkomst wordt georganiseerd. Dit kan een punt van overweging zijn voor de raad, hoewel er tijdens de inzageperiode geen zienswijzen zijn ingediend.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd als een relevant onderwerp in dit voorstel. Het richt zich voornamelijk op de financiële en juridische aspecten van de herziening.
Financiële gevolgen:
Het voorstel heeft geen directe financiële gevolgen voor de gemeente, aangezien de kosten worden gedekt door de exploitatiebijdragen van de grondeigenaren. De herziening zorgt voor een geactualiseerde basis voor deze bijdragen. Er wordt ook vermeld dat een subsidie voor de fietsstraat in een toekomstige herziening zal worden verwerkt.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Exploitatieplan Westrand Sint Pancras Herziening Wet ruimtelijke ordening (Wro) Omgevingswet Zienswijzen Exploitatiebijdrage Bestemmingsplan Kostenverhaal Uniforme openbare voorbereidingsprocedure PlanschadeVerfijning van de zoekopdracht:
Agendapunt 9.1 Motie GL PvdA Overnemen motie Jongerengemeenteraad 2024 Vuurwerk
Samenvatting
In de openbare vergadering van 23 april 2024 hebben verschillende partijen een motie ingediend met betrekking tot vuurwerkvrije zones, gebaseerd op de motie van de jongerengemeenteraad. De jongerengemeenteraad, bestaande uit 27 jongeren van drie scholen, heeft op 7 maart gedebatteerd over vuurwerk en overlast. De indieners van de motie waarderen de betrokkenheid van jongeren bij dit thema en vinden het belangrijk dat de gemeente Dijk en Waard de motie omarmt. De motie vraagt het college om te onderzoeken welke locaties als vuurwerkvrije zones kunnen worden ingesteld, met een focus op uitvoerbaarheid. Daarnaast wordt gevraagd om een implementatieplan op te stellen, de uitkomsten via diverse kanalen te communiceren, scholen te informeren en te onderzoeken of straffen voor overtreders zwaarder kunnen. De raad zal op een later moment beslissen over de uitkomsten van het onderzoek.
-
Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Jongerengemeenteraad Vuurwerkvrije zones Overlast Motie Onderzoek Locaties Veiligheidsmonitor Implementatieplan Scholen StraffenVerfijning van de zoekopdracht:
-
motie Vuurwerkvrije zones, scholen informeren en zwaardere straffen (samengevoegd).pdf analyse dossier
Analyse van het document
Titel en Samenvatting
Titel: Samengevoegde Motie Vuurwerkvrije Zones, Scholen Informeren en Zwaardere Straffen
Samenvatting: De motie, ingediend door de fracties Huygens & Vonk, Han Fortman 1 en Han Fortmann 2, stelt voor om vuurwerkvrije zones in te stellen in de gemeente Dijk en Waard. Dit als alternatief voor een algeheel vuurwerkverbod, dat moeilijk te handhaven is. De motie richt zich op het beschermen van natuurgebieden, ouderen, hulpbehoevenden en mensen met trauma's. Daarnaast wordt voorgesteld om scholen te informeren over de maatregelen en te onderzoeken of straffen voor overtreders kunnen worden verzwaard. De raad wordt gevraagd om het college te verzoeken deze maatregelen te onderzoeken en te implementeren.
Oordeel over de Volledigheid
Het voorstel is redelijk volledig, maar mist gedetailleerde informatie over de praktische uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van de vuurwerkvrije zones. Ook ontbreekt een gedetailleerd plan voor de communicatie en educatiecampagne.
Rol van de Raad
De raad heeft de rol om het college te verzoeken de voorgestelde maatregelen te onderzoeken en te implementeren. Daarnaast moet de raad besluiten over de goedkeuring van de motie.
Politieke Keuzes
De raad moet kiezen tussen het instellen van vuurwerkvrije zones als alternatief voor een algeheel vuurwerkverbod en het al dan niet verzwaren van straffen voor overtreders. Er moet ook een keuze worden gemaakt over de prioritering van handhaving versus uitvoerbaarheid.
SMART-Analyse en Inconsistenties
Het voorstel is niet volledig SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Het is specifiek in termen van locaties, maar mist meetbare doelen en een tijdsgebonden plan. Er zijn inconsistenties in de focus op uitvoerbaarheid versus handhaafbaarheid.
Besluit van de Raad
De raad moet besluiten of zij het college verzoekt om de voorgestelde maatregelen te onderzoeken en te implementeren.
Participatie
Het voorstel bevat elementen van participatie door scholen te betrekken bij de informatiecampagne, maar er is weinig aandacht voor bredere burgerparticipatie.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is een relevant onderwerp, gezien de zorgen over milieuvervuiling door vuurwerk.
Financiële Gevolgen
De financiële gevolgen worden niet expliciet genoemd in de motie. Er is geen informatie over hoe de kosten voor het instellen van vuurwerkvrije zones en de informatiecampagne gedekt zullen worden.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Vuurwerkvrije zones Vuurwerkverbod Milieuvervuiling Veiligheidsrisico's Handhaving Illegaal vuurwerk Fauna Ouderen en hulpbehoevenden Trauma's BegripsvergrotingVerfijning van de zoekopdracht:
Agendapunt 9.2 Motie Jongerengemeenteraad Lobbyproject VNG aangaande landelijk vuurwerkverbod
Samenvatting
De fractie Han Fortmann heeft een motie ingediend bij de gemeenteraad met het voorstel om een landelijk vuurwerkverbod te ondersteunen. De motie benadrukt de schade en overlast die vuurwerk veroorzaakt, waaronder immateriële, materiële, fysieke en financiële schade, verminderde luchtkwaliteit, en overlast voor mensen en dieren. Er wordt opgemerkt dat lokale verboden niet effectief zijn gebleken, wat de noodzaak van een landelijk verbod onderstreept. De motie roept de gemeente Dijk en Waard op om binnen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een leidende rol te spelen in het pleiten voor een gezamenlijk standpunt voor een landelijk vuurwerkverbod. Dit besluit is genomen tijdens een openbare vergadering op 7 maart 2024.
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting
Titel: Motie lobbyproject VNG aangaande landelijk vuurwerkverbod van fractie Han Fortmann
Samenvatting: De motie stelt dat vuurwerk aanzienlijke immateriële, materiële, fysieke en financiële schade veroorzaakt, evenals overlast en luchtvervuiling. Het benadrukt de druk op hulpverleners en de angst die vuurwerk kan veroorzaken bij vluchtelingen en dieren. De motie stelt dat lokale vuurwerkverboden ineffectief zijn en pleit voor een landelijk verbod. Het roept de gemeente Dijk en Waard op om binnen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een voortrekkersrol te nemen en een gezamenlijk standpunt voor een landelijk vuurwerkverbod te bevorderen.
Oordeel over de volledigheid
De motie is redelijk volledig in het adresseren van de problemen die vuurwerk veroorzaakt en de ineffectiviteit van lokale verboden. Echter, het biedt geen gedetailleerde strategie voor de implementatie van een landelijk verbod.
Rol van de Raad
De raad wordt gevraagd om de motie te steunen en het college op te dragen een voortrekkersrol te nemen binnen de VNG voor een landelijk vuurwerkverbod.
Politieke Keuzes
De raad moet beslissen of zij de motie steunen en zich inzetten voor een landelijk vuurwerkverbod, wat mogelijk controversieel kan zijn gezien de culturele tradities rondom vuurwerk.
SMART en Inconsistenties
De motie is niet volledig SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) geformuleerd. Het mist specifieke meetbare doelen en een tijdsbestek voor de uitvoering. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de haalbaarheid van een landelijk verbod wordt niet besproken.
Besluit van de Raad
De raad moet besluiten of zij de motie steunen en het college opdragen om binnen de VNG te pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod.
Participatie
De motie vermeldt geen specifieke participatie van burgers of andere belanghebbenden in het proces.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is relevant, aangezien de motie de vermindering van luchtvervuiling als een van de redenen voor een vuurwerkverbod noemt.
Financiële Gevolgen
De motie bespreekt de financiële schade veroorzaakt door vuurwerk, maar geeft geen inzicht in de kosten of financiële dekking van het lobbyproject voor een landelijk verbod.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Vuurwerkverbod Vuurwerk Schade Overlast Luchtkwaliteit Hulpverleners Effectiviteit Handhaafbaarheid Vluchtelingen DierenVerfijning van de zoekopdracht:
Agendapunt 9.3 Motie 50PLUS Naamgeving bruggen in Zuid-Scharwoude
Samenvatting
De motie betreft het vernoemen van bruggen in Zuid-Scharwoude naar burgemeesters die hebben bijgedragen aan de verbetering van de doorvaarbaarheid in de regio. Tijdens een vergadering op 6 februari 2024 sprak een burger zijn waardering uit voor de inspanningen van de burgemeesters en stelde voor om hen te eren door bruggen naar hen te vernoemen. De kosten hiervoor zijn minimaal, aangezien het alleen om het maken van vier bordjes gaat. De initiatiefnemer heeft overleg gehad met omwonenden en het bestuur van Langedijk Waterrijk. De motie benadrukt dat er geen richtlijnen zijn binnen de gemeente Dijk en Waard die vereisen dat iemand overleden moet zijn om geëerd te worden. Het college wordt gevraagd om te onderzoeken of de bruggen vernoemd kunnen worden en de raad hierover voor het zomerreces te informeren. De motie werd besproken en besloten in de openbare vergadering van 23 april.
-
Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Naamgeving Bruggen Zuid-Scharwoude Burgemeesters Doorvaarbaarheid Langedijk Waterrijk Sloepenroute Toerisme Provincie Noord-Holland InitiatiefnemerVerfijning van de zoekopdracht:
Agendapunt 1 Opening en mededelingen
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Femke Lammerts-dekker
Maarten Poorter - Burgemeester
Dennis Koopman - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Ben Hoejenbos
Maarten Poorter - Burgemeester
Milo Poland - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Femke Lammerts-dekker -
Dennis Koopman - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Nicky Stammis - VVD
Ben Hoejenbos -
Milo Poland - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Agendapunt 7.1 Integraal parkeerbeleid 2024 - 2030
"Gemeente Dijk en Waard Stemt in met Nieuw Parkeerbeleid: Kritiek en Aanpassingen Domineren Debat"
Het integrale parkeerbeleid 2024-2030 van de gemeente Dijk en Waard is na een intensief debat aangenomen. Het beleid, dat zich richt op het oplossen van parkeerproblemen en het stimuleren van alternatieve vervoerswijzen, stuitte op veel kritiek en leidde tot diverse amendementen en moties.
Politiekverslaggever Rijk de Bat
In een drukbezochte raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Dijk en Waard ingestemd met het nieuwe integrale parkeerbeleid voor de periode 2024-2030. Het beleid, dat onder meer de uitbreiding van vergunninghoudersgebieden en de invoering van betaald parkeren in nieuwe gebieden omvat, werd na een intensief debat aangenomen. De vergadering werd gekenmerkt door felle discussies en een groot aantal amendementen en moties.Mevrouw Stammers van de VVD uitte haar zorgen over de complexiteit en de kosten van het nieuwe beleid. "Wat zijn wij als gemeente in hemelsnaam aan het doen?" vroeg ze zich af. De VVD diende meerdere amendementen in, waaronder één om de parkeertarieven op alle parkeerterreinen gelijk te trekken. "Het is verwarrend en niet fair voor de ondernemers," aldus Stammers.
D66, vertegenwoordigd door de heer Stet, benadrukte het belang van een toekomstbestendig beleid. "Voorkomen is beter dan genezen," stelde hij. D66 diende een motie in om bewoners van het stadshart, die tussen wal en schip dreigen te vallen, tegemoet te komen. Deze motie werd uiteindelijk ingetrokken na een toezegging van de wethouder.
De ChristenUnie, bij monde van de heer Koning, diende een amendement in om de tarieven voor parkeervergunningen aan te passen. "We willen de lasten eerlijker verdelen over huishoudens met één of twee auto's," verklaarde Koning. Dit amendement werd aangenomen, wat betekent dat de eerste vergunning €25 kost en de tweede €100.
Niet alle partijen waren tevreden met het uiteindelijke besluit. Forum voor Democratie en BVNL stemden tegen het voorstel. "Dit beleid gaat compleet de verkeerde kant op," aldus de heer Luther van Forum voor Democratie. Mevrouw Boscher van BVNL pleitte voor meer participatie en stelde voor het beleid terug naar de tekentafel te sturen, een voorstel dat werd verworpen.
Ondanks de tegenstand werd het parkeerbeleid met een meerderheid van stemmen aangenomen. De wethouder benadrukte dat het beleid flexibel is en dat er ruimte is voor aanpassingen op basis van toekomstige evaluaties. "We gaan geen problemen oplossen die er niet zijn," verzekerde hij.
Met de goedkeuring van het nieuwe parkeerbeleid zet de gemeente Dijk en Waard een stap richting een gereguleerde en toekomstbestendige parkeeromgeving, hoewel de weg ernaartoe niet zonder hobbels was.
Samenvatting
Het integrale parkeerbeleid 2024-2030 van de gemeente Dijk en Waard is opgesteld om een balans te vinden in het ruimtegebruik voor zowel huidige als toekomstige autobezitters. Het beleid is ontwikkeld naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad en is aangepast na het ontvangen van meer dan honderd zienswijzen. Het beleid richt zich op het oplossen van huidige en toekomstige parkeerproblemen, het behalen van klimaatdoelstellingen, en het stimuleren van alternatieve vervoerswijzen. Belangrijke maatregelen zijn onder andere de uitbreiding van vergunninghoudersgebieden, de invoering van betaald parkeren in nieuwe gebieden, en de realisatie van een parkeercluster in het Stationskwartier. Het beleid streeft naar kostendekkendheid en houdt rekening met de belangen van verschillende doelgroepen. De implementatie van het beleid start in 2024 met een incidenteel budget van €400.000, en de volledige invoering is gepland voor 1 januari 2025. Het beleid zal na invoering worden gemonitord en geëvalueerd om indien nodig bij te sturen.
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het amendement heeft betrekking op het "Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030" en stelt voor om de tarieven voor de tweede en daaropvolgende parkeervergunningen te verlagen. Het oorspronkelijke voorstel was om €200 te vragen voor de tweede vergunning, wat volgens de indieners te hoog is. Het amendement stelt voor om de tweede vergunning €100 te laten kosten en de daaropvolgende vergunningen €150. Dit voorstel komt voort uit maatschappelijke weerstand tegen de forse verhoging en streeft naar een breder draagvlak door lagere tarieven.
Oordeel over de volledigheid:
Het amendement is redelijk volledig in zijn argumentatie waarom de tarieven moeten worden aangepast. Het benoemt de maatschappelijke weerstand en biedt een alternatief tariefvoorstel. Echter, het mist gedetailleerde financiële analyses en mogelijke gevolgen van de tariefverlaging.
Rol van de raad:
De raad moet het amendement beoordelen en besluiten of het integraal parkeerbeleid met de voorgestelde tariefaanpassingen wordt vastgesteld.
Politieke keuzes:
De raad moet kiezen tussen het oorspronkelijke voorstel met hogere tarieven en het amendement met lagere tarieven. Dit vraagt om een afweging tussen financiële haalbaarheid en maatschappelijke acceptatie.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van de voorgestelde tarieven. Het is echter minder specifiek over de haalbaarheid en de financiële dekking van de lagere tarieven. Er zijn geen duidelijke tijdsgebonden doelen of evaluatiemomenten opgenomen.
Besluit van de raad:
De raad moet beslissen of het integraal parkeerbeleid wordt aangepast volgens het amendement, met de voorgestelde lagere tarieven voor de tweede en daaropvolgende parkeervergunningen.
Participatie:
Het amendement verwijst naar maatschappelijke weerstand, wat impliceert dat er enige vorm van participatie of feedback van de gemeenschap is geweest. Er wordt echter niet gedetailleerd beschreven hoe deze participatie is vormgegeven.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd in het amendement. Het voorstel richt zich voornamelijk op de financiële aspecten van parkeervergunningen.
Financiële gevolgen:
Het amendement verlaagt de tarieven voor parkeervergunningen, wat kan leiden tot lagere inkomsten voor de gemeente. Er wordt echter niet aangegeven hoe dit verlies aan inkomsten wordt gedekt of welke impact dit heeft op het gemeentelijke budget.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030 Parkeervergunning Tarieven Maatschappelijke weerstand Forse verhoging Gratis verstrekking Tweede vergunning Draagvlak Bewonersvergunning Openbare vergaderingVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting
Titel: Amendement Bedrijvenvergunningen Integraal Parkeerbeleid 2024-2030
Samenvatting: Dit amendement betreft een aanpassing van het Integraal Parkeerbeleid 2024-2030, specifiek gericht op de invoering van betaald parkeren via vergunningen. Het amendement stelt voor om de eerste bedrijvenvergunning gratis te maken, net als de eerste bewonersvergunning, om zo een eerlijk speelveld te creëren voor ondernemers. Het huidige beleid onderscheidt tussen bewoners- en bedrijvenvergunningen, waarbij bedrijvenvergunningen €450 kosten. Het amendement beoogt deze kostenstructuur te herzien en stelt voor om de eerste vergunning voor zowel bewoners als bedrijven gratis te maken, met kosten voor daaropvolgende vergunningen.
Oordeel over de volledigheid
Het voorstel is redelijk volledig in de zin dat het duidelijk de huidige situatie en de voorgestelde wijzigingen beschrijft. Echter, het mist gedetailleerde onderbouwing over de impact van de voorgestelde wijzigingen op de parkeerdruk en de financiële implicaties voor de gemeente.
Rol van de Raad
De raad heeft de rol om het amendement te beoordelen, te debatteren en uiteindelijk te beslissen of het amendement wordt aangenomen en het parkeerbeleid dienovereenkomstig wordt aangepast.
Politieke Keuzes
De raad moet kiezen tussen het handhaven van de huidige kostenstructuur voor bedrijvenvergunningen of het aanpassen ervan om de eerste vergunning gratis te maken. Dit heeft implicaties voor de gemeentelijke inkomsten en de relatie met lokale ondernemers.
SMART en Inconsistenties
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van de kosten van vergunningen, maar mist tijdgebonden elementen en een duidelijke analyse van haalbaarheid en relevantie. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de financiële dekking van de voorgestelde wijzigingen is niet uitgewerkt.
Besluit van de Raad
De raad moet beslissen of het amendement wordt aangenomen en het parkeerbeleid wordt aangepast zoals voorgesteld.
Participatie
Het voorstel vermeldt geen specifieke participatie van belanghebbenden zoals bewoners of ondernemers in de besluitvorming.
Duurzaamheid
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd als een relevant onderwerp in dit voorstel.
Financiële Gevolgen
Het voorstel heeft financiële gevolgen in termen van verminderde inkomsten uit bedrijvenvergunningen. Er wordt echter niet aangegeven hoe deze derving wordt gedekt of gecompenseerd.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal Parkeerbeleid Vergunningen Bewonersvergunningen Bedrijvenvergunningen Betaald parkeren Vergunningsgebied Parkeergarages Stationsgebied Zorgverlenersvergunningen MantelzorgersvergunningenVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het voorstel betreft het "Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030" voor de gemeente Dijk en Waard. Het beleid richt zich op het aanpassen van betaald parkeren in en rondom Middenwaard en het uitbreiden naar het Stationsgebied. De parkeertarieven worden verhoogd, met drie verschillende tarieven voor vijf parkeerplaatsen en -garages. Het voorstel beoogt ook het derde uur gratis parkeren in te voeren als commerciële geste om ondernemers te ondersteunen. Het amendement stelt voor om de tarieven van P3 en P4 gelijk te trekken met die van Wereldhave (P1 en P2) en het derde uur gratis parkeren te implementeren.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel lijkt volledig in termen van het beschrijven van de huidige situatie, de voorgestelde wijzigingen, en de motivatie achter deze wijzigingen. Echter, er ontbreekt gedetailleerde informatie over de financiële implicaties en hoe deze gedekt worden.
Rol van de raad:
De raad moet het voorstel beoordelen, eventuele amendementen overwegen, en uiteindelijk het aangepaste parkeerbeleid vaststellen.
Politieke keuzes:
De raad moet beslissen over de balans tussen kostendekkendheid en het ondersteunen van lokale ondernemers. Ook moeten ze kiezen of ze het derde uur gratis parkeren willen invoeren als stimulans voor bezoekers en ondernemers.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is deels SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) omdat het duidelijke doelen en tijdsframes stelt. Er zijn echter inconsistenties, zoals het loslaten van kostendekkendheid zonder duidelijke financiële dekking.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten om het Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030 vast te stellen, met de voorgestelde aanpassingen uit het amendement.
Participatie:
Het voorstel vermeldt geen specifieke participatie van burgers of ondernemers in de besluitvorming, hoewel het belang van ondernemers wordt erkend.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt impliciet genoemd door het stimuleren van andere vervoerswijzen dan de auto, maar het is geen centraal thema in het voorstel.
Financiële gevolgen:
De financiële gevolgen worden niet expliciet gedetailleerd in het voorstel. Er is geen duidelijk plan gepresenteerd over hoe de kosten van het gratis derde uur parkeren worden gedekt, wat een belangrijk aandachtspunt is voor de raad.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal Parkeerbeleid Betaald parkeren Middenwaard Stationsgebied Parkeertarieven Kostendekkendheid Stadshart Ondernemers Wereldhave Omgevingsprogramma MobiliteitVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het amendement betreft het "Raadsvoorstel Integraal Parkeerbeleid 2024-2030". Het amendement stelt voor om de tarieven voor bewonersvergunningen aan te passen. De eerste bewonersvergunning zou €25 kosten, in plaats van gratis, en de tweede en daaropvolgende vergunningen €100, in plaats van €200. Dit zou leiden tot een positief saldo van €80.000, dat kan worden gebruikt voor verbeteringen aan fietsparkeervoorzieningen en een nieuw parkeercluster. Het amendement beoogt een eerlijker kostenverdeling en het stimuleren van het gebruik van eigen parkeerplaatsen.
Oordeel over de volledigheid:
Het amendement is redelijk volledig, met duidelijke voorstellen voor tariefaanpassingen en de bestemming van het positieve saldo. Echter, het mist gedetailleerde informatie over de implementatie en mogelijke gevolgen voor bewoners.
Rol van de raad:
De raad moet het amendement beoordelen, overwegen en besluiten of het wordt aangenomen als onderdeel van het integraal parkeerbeleid.
Politieke keuzes:
De raad moet kiezen tussen het oorspronkelijke voorstel en het amendement, waarbij ze de balans moeten vinden tussen kostendekkendheid, eerlijkheid voor bewoners en de financiering van toekomstige parkeer- en fietsvoorzieningen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van tarieven en financiële gevolgen. Het is echter minder specifiek over de tijdlijn en uitvoering van de verbeteringen aan parkeervoorzieningen. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de impact op bewoners is niet volledig uitgewerkt.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten of ze het amendement aannemen en daarmee de voorgestelde tariefwijzigingen en besteding van het positieve saldo goedkeuren.
Participatie:
Het amendement verwijst naar ingediende zienswijzen, maar er is geen uitgebreide participatieproces beschreven. Het lijkt erop dat er enige mate van inspraak is geweest, maar de details zijn beperkt.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is indirect relevant, gezien de focus op verbeterde fietsparkeervoorzieningen, wat het gebruik van duurzame vervoersmiddelen kan bevorderen.
Financiële gevolgen:
Het amendement leidt tot een positief saldo van €80.000, dat wordt voorgesteld voor investeringen in fietsparkeervoorzieningen en een nieuw parkeercluster. Het amendement biedt een dekking voor deze investeringen door de voorgestelde tariefwijzigingen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal parkeerbeleid Bewonersvergunning Parkeertarieven Zienswijzen Kostendekkendheid Vergunningsgebied Parkeervoorzieningen Bedrijvenvergunning Fietsparkeervoorzieningen StationsgebiedVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
De titel van het voorstel/amendement is "Toekomstige uitbreiding betaald parkeren". Het amendement betreft een aanpassing van het Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030. Het stelt voor om betaald parkeren in te voeren in de huidige vergunningsgebieden en uit te breiden naar het Stationsgebied. Het benadrukt dat toekomstige uitbreidingen van betaald parkeren in andere lokale centrumgebieden altijd aan de raad moeten worden voorgelegd. Het amendement stelt dat betaald parkeren de laatste optie moet zijn voor parkeerregulering in woonwijken en kleine centrumgebieden, waarbij eerst naar alternatieve oplossingen moet worden gekeken.
Volledigheid van het Voorstel:
Het voorstel lijkt redelijk volledig, aangezien het specifieke wijzigingen en voorwaarden voor de invoering en uitbreiding van betaald parkeren beschrijft. Het biedt echter weinig detail over de alternatieve oplossingen die overwogen moeten worden voordat betaald parkeren wordt ingevoerd.
Rol van de Raad:
De raad heeft de rol om het amendement te beoordelen, aan te passen en vast te stellen. Het amendement benadrukt dat toekomstige uitbreidingen van betaald parkeren altijd aan de raad moeten worden voorgelegd, wat de raad een voortdurende toezichthoudende rol geeft.
Politieke Keuzes:
De politieke keuzes betreffen de balans tussen het reguleren van parkeren en het behouden van toegankelijkheid voor bewoners en bezoekers. De raad moet beslissen of betaald parkeren de juiste oplossing is en in welke gebieden het moet worden toegepast.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is gedeeltelijk SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Het is specifiek en tijdgebonden, maar mist meetbare doelen en een duidelijke beschrijving van alternatieve oplossingen. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de term "alternatieve oplossingen" is vaag.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten om het Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030 vast te stellen met de voorgestelde aanpassingen van het amendement.
Participatie:
Het voorstel zegt weinig over participatie van bewoners of andere belanghebbenden. Het zou nuttig zijn om te weten hoe de gemeenschap betrokken wordt bij beslissingen over parkeerbeleid.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd, maar kan relevant zijn in de context van het verminderen van verkeersdrukte en het bevorderen van alternatieve vervoerswijzen.
Financiële Gevolgen:
Het voorstel vermeldt niet expliciet de financiële gevolgen of hoe deze gedekt worden. Het invoeren van betaald parkeren kan inkomsten genereren, maar er zijn ook kosten verbonden aan de implementatie en handhaving. Het is belangrijk dat de financiële impact duidelijk wordt gecommuniceerd.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal Parkeerbeleid Betaald parkeren Vergunningen Vergunningsgebieden Parkeerplaatsen Parkeergarages Stationsgebied Uitbreiding Alternatieve oplossingen StationskwartierVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting
Titel: Met een gerust hart je fiets parkeren bij het Station en Middenwaard
Samenvatting: De motie richt zich op het verbeteren van de veiligheid van fietsenstallingen in het Stadshart en Stationsgebied, waar fietsdiefstal een groeiend probleem is. De motie stelt voor om de ambities uit het integraal parkeerbeleid te vertalen naar concrete maatregelen, zoals het bemensen van de NS-fietsenstalling en het onderzoeken van beveiligde stallingen nabij Middenwaard. De gemeente wil het veiligheidsgevoel van inwoners versterken en het gebruik van fietsen en openbaar vervoer stimuleren. De motie vraagt het college om voor eind 2024 met concrete oplossingen te komen en de raad hierover te informeren.
Volledigheid van het Voorstel
Het voorstel is redelijk volledig in het identificeren van het probleem en het suggereren van mogelijke oplossingen. Het benoemt de huidige tekortkomingen en biedt een aantal concrete maatregelen aan. Echter, het mist gedetailleerde financiële implicaties en een tijdspad voor de implementatie van de voorgestelde maatregelen.
Rol van de Raad
De rol van de raad is om het voorstel te beoordelen, goed te keuren en het college te vragen om de voorgestelde maatregelen uit te werken en te implementeren. De raad moet ook toezien op de voortgang en de uitkomsten van de voorgestelde maatregelen.
Politieke Keuzes
De raad moet beslissen of ze de voorgestelde maatregelen willen ondersteunen, inclusief de financiële implicaties daarvan. Er moet ook een keuze worden gemaakt over de prioriteit van deze maatregelen binnen het bredere parkeerbeleid en andere gemeentelijke prioriteiten.
SMART-Analyse en Inconsistenties
Het voorstel is gedeeltelijk SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden). Het is specifiek en tijdgebonden, maar mist meetbare doelen en een gedetailleerd plan voor realisatie. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de haalbaarheid van de personele bezetting en de financiële dekking zijn niet volledig uitgewerkt.
Besluit van de Raad
De raad moet besluiten of ze het college de opdracht geven om de voorgestelde maatregelen uit te werken en te implementeren. Dit omvat het bemensen van de fietsenstalling en het onderzoeken van beveiligde stallingen nabij Middenwaard.
Participatie
Het voorstel vermeldt geen specifieke participatie van inwoners of andere belanghebbenden in de besluitvorming of implementatie van de maatregelen.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is indirect relevant, aangezien het voorstel het gebruik van fietsen en openbaar vervoer wil stimuleren, wat bijdraagt aan een duurzamere mobiliteit.
Financiële Gevolgen
De financiële gevolgen worden niet gedetailleerd besproken in het voorstel. Er wordt gesuggereerd dat de gemeente de kosten voor het bemensen van de fietsenstalling zou dragen, maar er is geen duidelijkheid over hoe dit gefinancierd zal worden.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Fietsdiefstal Beveiligde fietsenstalling Veiligheidsgevoel Integraal parkeerbeleid NS-station Personele bewaking Middenwaard Zaffier Rataplan Openbaar vervoerVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
De motie heet "Uitbreiding Blauwe Zone 2ie 7 ELLEJE@Jok@e". Het voorstel richt zich op het uitbreiden van de blauwe zone in Centrumwaard, specifiek vanaf de Basiusstraat tot het kruispunt Middenweg - Vondellaan - Beukenlaan. De motie stelt dat de huidige parkeerdruk en overlast voor ondernemers op de Middenweg aangepakt moet worden door de blauwe zone uit te breiden. Dit zou moeten gelden voor maximaal 2 uur parkeren van 08:00 tot 17:00 van maandag tot en met zaterdag. De motie benadrukt dat betaald parkeren geen goede oplossing is voor Centrumwaard, maar dat regulering op de Middenweg noodzakelijk is.
Volledigheid van het Voorstel:
Het voorstel is redelijk volledig in termen van het identificeren van het probleem en het bieden van een specifieke oplossing. Echter, het mist gedetailleerde informatie over de implementatie en de evaluatie van de voorgestelde maatregelen.
Rol van de Raad:
De raad moet het voorstel beoordelen en een besluit nemen over de uitbreiding van de blauwe zone. Ze moeten ook overwegen hoe dit voorstel past binnen het bredere Integraal Parkeerbeleid 2024-2030.
Politieke Keuzes:
De raad moet kiezen tussen het ondersteunen van de ondernemers door de blauwe zone uit te breiden of het volgen van het oorspronkelijke plan om blauwe zones te vervangen door betaald parkeren. Ze moeten ook overwegen hoe ze de belangen van verschillende belanghebbenden, zoals winkeliers en horeca, kunnen balanceren.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en tijdgebonden, maar mist meetbare doelen en een duidelijke evaluatiestrategie. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de haalbaarheid en effectiviteit van de maatregel zijn niet volledig uitgewerkt.
Besluit van de Raad:
De raad moet beslissen of ze instemmen met de uitbreiding van de blauwe zone zoals voorgesteld in de motie.
Participatie:
Het voorstel vermeldt dat er veel draagvlak is onder ondernemers voor de uitbreiding van de blauwe zone, maar het is onduidelijk hoe breed de participatie is geweest en of andere belanghebbenden zijn geraadpleegd.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd in het voorstel, maar het verminderen van parkeerdruk kan indirect bijdragen aan een betere leefomgeving.
Financiële Gevolgen:
De motie geeft geen gedetailleerde informatie over de financiële gevolgen of hoe deze gedekt zullen worden. Dit is een belangrijk aspect dat verder moet worden uitgewerkt voordat een definitief besluit kan worden genomen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Blauwe zone Middenweg Parkeerdruk Ondernemers Centrumwaard Parkeerplaatsen Betaald parkeren Draagvlak Horeca ParkeerreguleringVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting
Titel: Motie - voorrang bewoners Lapis Lazuli op nacht-/avondabonnement
Samenvatting: De motie stelt voor dat bewoners van het project Lapis Lazuli voorrang krijgen op nacht-/avondabonnementen binnen het nieuwe Integraal Parkeerbeleid 2024-2030. Het huidige beleid biedt onvoldoende parkeergelegenheid voor deze bewoners, waardoor zij onevenredig worden benadeeld. De motie benadrukt dat de rechtsongelijkheid moet worden aangepakt door deze bewoners voorrang te geven op de beperkte beschikbare nacht-/avondabonnementen. Dit is essentieel omdat zij geen andere parkeeropties hebben en de kosten voor alternatieve parkeermogelijkheden onbetaalbaar zijn. De motie verzoekt het college om criteria op te stellen voor het toekennen van deze abonnementen en de raad hierover te informeren.
Oordeel over de volledigheid
De motie is redelijk volledig in het adresseren van het probleem en het voorstellen van een oplossing. Het benoemt de huidige situatie, de gevolgen voor de bewoners van Lapis Lazuli, en de noodzaak voor een eerlijke behandeling. Echter, het zou baat hebben bij meer gedetailleerde informatie over de exacte aantallen betrokken bewoners en de specifieke impact van de voorgestelde maatregelen.
Rol van de Raad
De raad speelt een cruciale rol in het beoordelen en goedkeuren van de motie. Zij moeten beslissen of de voorgestelde voorrang voor bewoners van Lapis Lazuli gerechtvaardigd is en of het college de opdracht krijgt om de criteria voor de nacht-/avondabonnementen op te stellen.
Politieke Keuzes
De raad moet kiezen tussen het handhaven van het huidige parkeerbeleid, dat mogelijk als oneerlijk wordt ervaren, of het aanpassen van het beleid om specifieke groepen, zoals de bewoners van Lapis Lazuli, te ondersteunen. Dit kan implicaties hebben voor andere bewoners en de algehele perceptie van eerlijkheid en rechtvaardigheid binnen het parkeerbeleid.
SMART en Inconsistenties
De motie is specifiek en tijdgebonden, maar mist meetbare en haalbare elementen. Er zijn geen duidelijke doelen gesteld voor het aantal abonnementen of de termijn waarbinnen de criteria moeten worden opgesteld. Er zijn geen directe inconsistenties, maar de haalbaarheid van het voorrang geven zonder andere groepen te benadelen is een potentieel probleem.
Besluit van de Raad
De raad moet beslissen of zij de motie steunen en het college de opdracht geven om de voorgestelde criteria op te stellen en de bewoners van Lapis Lazuli voorrang te geven op de nacht-/avondabonnementen.
Participatie
De motie vermeldt geen specifieke participatie van bewoners in het opstellen van de criteria, maar impliceert dat de belangen van de bewoners van Lapis Lazuli centraal staan.
Duurzaamheid
Duurzaamheid wordt genoemd als een relevant onderwerp, gezien het gebrek aan duurzame vervoersalternatieven voor de bewoners van Lapis Lazuli. Dit benadrukt de noodzaak voor een oplossing die niet alleen op korte termijn werkt, maar ook duurzaam is.
Financiële Gevolgen
De motie bespreekt de financiële last voor bewoners door verhoogde parkeerkosten, maar geeft geen gedetailleerde financiële analyse van de gevolgen voor de gemeente of hoe deze kosten gedekt worden. Het is belangrijk dat de financiële implicaties verder worden onderzocht en gecommuniceerd.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Lapis Lazuli Integraal Parkeerbeleid Vergunningenbeleid Parkeergelegenheden Rechtsongelijkheid Avond-/nachtabonnement Parkeervergunning Parkeerkosten Duurzame vervoersalternatieven Openbare parkeergaragesVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
De motie heeft als titel "Tijdelijke ontheffingen" en betreft een aanpassing op het Integraal Parkeerbeleid 2024 - 2030. De motie stelt dat het huidige beleid niet voorziet in tijdelijke ontheffingen voor langdurige werkzaamheden, waardoor inwoners een groot deel van hun bezoekersuren moeten gebruiken. De indieners vinden dit onredelijk en verzoeken het college om de mogelijkheid van een tijdelijke ontheffing van zes weken toe te voegen aan het parkeerbeleid.
Oordeel over de volledigheid:
De motie is specifiek en richt zich op een duidelijk gedefinieerd probleem binnen het parkeerbeleid. Het biedt een concrete oplossing door te pleiten voor tijdelijke ontheffingen. Echter, het zou vollediger zijn als het ook de impact van deze wijziging op andere aspecten van het parkeerbeleid zou bespreken.
Rol van de raad:
De raad heeft de rol om het Integraal Parkeerbeleid vast te stellen en te beoordelen of de voorgestelde aanpassing in de vorm van tijdelijke ontheffingen wenselijk en uitvoerbaar is.
Politieke keuzes:
De raad moet kiezen tussen het handhaven van het huidige beleid of het aanpassen ervan om tegemoet te komen aan de behoeften van inwoners en bedrijven die te maken hebben met langdurige werkzaamheden.
SMART en Inconsistenties:
De motie is specifiek en meetbaar in termen van de voorgestelde zes weken ontheffing. Het is haalbaar en relevant voor de betrokkenen. De tijdsgebondenheid is impliciet, aangezien het beleid voor de periode 2024-2030 geldt. Er zijn geen duidelijke inconsistenties in de motie zelf.
Besluit van de raad:
De raad moet beslissen of zij het college verzoekt om de mogelijkheid van een tijdelijke ontheffing van zes weken op te nemen in het Integraal Parkeerbeleid.
Participatie:
De motie zelf zegt weinig over participatie, maar impliceert dat er rekening wordt gehouden met de behoeften van inwoners en bedrijven in vergunningsgebieden.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid lijkt geen direct relevant onderwerp in deze motie, aangezien het voornamelijk gaat om praktische parkeeroplossingen.
Financiële gevolgen:
De motie bespreekt niet expliciet de financiële gevolgen van het toevoegen van tijdelijke ontheffingen, noch hoe deze gedekt zouden worden. Dit zou een aandachtspunt kunnen zijn voor verdere discussie in de raad.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal Parkeerbeleid Betaald parkeren Vergunningsgebieden Bezoekersregeling Tijdelijke ontheffingen Vergunningen Parkeerplaatsen Parkeergarages Stationsgebied HuishoudensVerfijning van de zoekopdracht:
-
Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal parkeerbeleid Vergunningsgebied Bewonersvergunningen Bedrijvenvergunningen Handhaving Vergunningenuitgifteplafond Parkeerclusters Abonnementen Parkeervergunning Administratieve kostenVerfijning van de zoekopdracht:
-
Analyse van het document
Analyse van het voorstel "Integraal parkeerbeleid 2024 - 2030"
Titel en Samenvatting:
Het voorstel betreft het "Integraal parkeerbeleid 2024 - 2030" en streeft naar een evenwicht in ruimtegebruik in zowel bestaande als toekomstige woonomgevingen. Het beleid richt zich op het aanpakken van actuele en toekomstige parkeervraagstukken door middel van beleidsinstrumenten zoals betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren. Het beleid is aangepast na zienswijzen en discussies in de gemeenteraad en bevat concrete beleidsuitgangspunten en een afweegkader voor de inzet van parkeerinstrumenten.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel is uitgebreid en gedetailleerd, met een duidelijke structuur en onderbouwing. Het bevat een zienswijzennota, beleidsuitgangspunten, financiële overzichten en een implementatieplan. Het lijkt volledig in termen van de informatie die nodig is voor besluitvorming.
Rol van de raad:
De raad moet het voorstel goedkeuren, inclusief de vaststelling van de zienswijzennota en het intrekken van eerdere beleidsnota's. De raad speelt een cruciale rol in het vaststellen van het beleid en het beschikbaar stellen van financiële middelen voor de implementatie.
Politieke keuzes:
De raad moet beslissen over de balans tussen kosten en baten van het parkeerbeleid, de hoogte van parkeertarieven, en de uitbreiding van vergunningengebieden. Er moeten keuzes worden gemaakt over de prioritering van investeringen in parkeeroplossingen en alternatieve vervoerswijzen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is grotendeels SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) met duidelijke doelen en tijdlijnen. Er zijn geen grote inconsistenties opgemerkt, maar de haalbaarheid van kostendekkendheid kan een uitdaging zijn.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten om het integraal parkeerbeleid vast te stellen, inclusief de financiële dekking voor de implementatie in 2024.
Participatie:
Er is sprake van uitgebreide participatie, met ruim 100 zienswijzen en overleg met stakeholders. De inbreng heeft geleid tot aanpassingen in het beleid.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het voorstel, met aandacht voor klimaatdoelstellingen en het stimuleren van alternatieve vervoerswijzen.
Financiële gevolgen:
Het voorstel heeft zowel incidentele als structurele financiële gevolgen. Er is een incidenteel budget van €400.000 nodig voor implementatie in 2024. Structureel blijft er een tekort van €500.000 tot 2028, waarna het beleid kostendekkend wordt. De dekking wordt deels gevonden in hogere parkeertarieven en efficiëntere parkeeroplossingen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Integraal parkeerbeleid Zienswijzennota Parkeerregulering Vergunninghoudersparkeren Betaald parkeren Mobiliteitstransitie Klimaatadaptatie Parkeerclusters Tarieven ParticipatieVerfijning van de zoekopdracht:
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Daniëlle Barhorst
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Jan van der Starre - 50PLUS
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Jasper John - CDA
Jasper John - CDA
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Petra Feenstra - Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Rutger Does - Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Perry Stet - D66
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Perry Stet - D66
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jasper John - CDA
Jasper John - CDA
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Rutger Does - Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP)
Rutger Does - Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Floris de Boer - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Nils Langedijk - Lokaal Dijk en Waard (LDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Nicky Stammis - VVD
Maarten Poorter - Burgemeester
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Jan van der Starre - 50PLUS
Maarten Poorter - Burgemeester
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Rob Lute - Forum voor Democratie (FVD)
Maarten Poorter - Burgemeester
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Menno Horjus
Maarten Poorter - Burgemeester
Menno Horjus
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
00:10:45 - 00:15:54 - 00:18:05 - 00:21:35 - 00:22:14 - 00:22:15 - 00:22:33 - 00:23:46 - 00:24:30 - 00:25:15 - 00:25:20 - 00:25:31 - 00:25:51 - 00:28:56 - 00:29:23 - 00:29:55 - 00:30:41 - 00:30:43 - 00:31:07 - 00:31:21 - 00:32:10 - 00:32:46 - 00:32:57 - 00:35:20 - 00:35:49 - 00:35:50 - 00:36:05 - 00:36:16 - 00:36:18 - 00:36:42 - 00:36:57 - 00:37:03 - 00:37:13 - 00:38:33 - 00:38:58 - 00:39:03 - 00:39:33 - 00:39:59 - 00:40:01 - 00:40:32 - 00:44:41 - 00:44:45 - 00:46:18 - 00:46:43 - 00:48:14 - 00:50:03 - 00:50:41 - 00:51:17 - 00:51:57 - 00:52:00 - 00:52:55 - 00:53:59 - 00:54:00 - 00:54:15 - 00:54:40 - 00:55:04 - 00:55:14 - 00:55:20 - 00:55:58 - 00:56:06 - 00:56:24 - 00:56:48 - 00:57:50 - 00:57:51 - 01:00:36 - 01:01:08 - 01:01:13 - 01:01:16 - 01:01:42 - 01:02:26 - 01:02:29 - 01:02:50 - 01:03:38 - 01:04:02 - 01:04:20 - 01:05:12 - 01:06:04 - 01:06:06 - 01:06:53 - 01:07:04 - 01:07:13 - 01:07:18 - 01:07:29 - 01:07:31 - 01:07:32 - 01:07:39 - 01:07:41 - 01:08:07 - 01:08:42 - 01:08:44 - 01:08:54 - 01:10:53 - 01:11:08 - 01:11:44 - 01:11:58 - 01:12:03 - 01:12:35 - 01:12:40 - 01:12:55 - 01:13:03 - 01:13:04 - 01:13:35 - 01:14:12 - 01:14:38 - 01:14:46 - 01:15:23 - 01:15:37 - 01:16:17 - 01:17:26 - 01:17:33 - 01:17:35 - 01:18:01 - 01:18:02 - 01:18:47 - 01:19:03 - 01:19:04 - 01:19:12 - 01:19:18 - 01:20:02 - 01:20:31 - 01:21:13 - 01:21:18 - 01:21:56 - 01:23:03 - 01:23:14 - 01:23:16 - 01:23:20 - 01:23:46 - 01:24:25 - 01:24:52 - 01:28:39 - 01:29:05 - 01:29:33 - 01:30:37 - 01:30:51 - 01:31:29 - 01:32:13 - 01:32:18 - 01:33:22 - 01:33:23 - 01:37:52 - 01:41:23 - 01:41:42 - 01:41:58 - 01:42:17 - 01:42:39 - 01:44:52 - 01:44:59 - 01:46:08 - 01:46:38 - 01:46:56 - 01:47:06 - 01:47:57 - 01:48:14 - 01:48:19 - 01:48:22 - 01:48:54 - 01:49:08 - 01:49:18 - 01:49:50 - 01:50:00 - 01:50:11 - 01:50:28 - 01:50:41 - 01:50:46 - 01:50:48 - 01:50:51 - 01:51:02 - 01:54:37 - 01:57:14 - 01:57:17 - 01:57:20 - 01:58:10 - 01:58:12 - 01:58:45 - 01:58:49 - 01:59:03 - 01:59:34 - 01:59:35 - 01:59:55 - 02:00:00 - 02:00:22 - 02:00:30 - 02:00:45 - 02:00:46 - 02:01:15 - 02:01:23 - 02:01:47 - 02:02:08 - 02:04:27 - 02:05:38 - 02:06:13 - 02:06:15 - 02:06:32 - 02:08:08 - 02:08:14 - 02:08:15 - 02:08:57 - 02:09:07 - 02:11:10 - 02:11:54 - 02:11:55 - 02:12:40 - 02:13:50 - 02:13:51 - 02:14:01 - 02:14:48 - 02:14:49 - 02:15:37 - 02:15:38 - 02:15:51 - 02:15:54 - 02:16:29 - 02:17:06 - 02:28:14 - 02:29:14 - 02:32:39 - 02:33:27 - 02:33:40 - 02:35:21 - 02:36:08 - 02:36:09 - 02:37:40 - 02:38:11 - 02:38:38 - 02:38:46 - 02:39:54 - 02:40:32 - 02:42:12 - 02:43:15 - 02:43:30 - 02:44:01 - 02:44:28 - 02:44:40 - 02:44:58 - 02:46:03 - 02:46:06 - 02:47:24 - 02:48:21 - 02:48:25 - 02:48:26 - 02:48:28 - 02:50:39 - 02:50:40 - 02:56:00 - 02:56:31 - 02:56:43 - 02:56:56 - 02:57:14 - 02:57:39 - 03:00:46 - 03:01:00
Nicky Stammis - VVD
00:12:33 - 00:16:07 - 00:18:07 - 00:22:16 - 00:22:36 - 00:22:37 - 00:23:50 - 00:24:54 - 00:25:21 - 00:25:33 - 00:25:36 - 00:29:02 - 00:36:21 - 00:36:22 - 00:36:58 - 00:38:36 - 00:39:04 - 00:39:05 - 01:02:33 - 01:02:34 - 01:03:40 - 01:04:22 - 01:07:21 - 01:07:25 - 01:07:30 - 01:07:43 - 01:13:07 - 01:14:50 - 01:14:53 - 01:15:24 - 01:24:47 - 01:24:48 - 01:30:31 - 01:30:57 - 01:41:27 - 01:41:41 - 01:41:45 - 01:41:56 - 01:42:18 - 01:46:11 - 01:46:58 - 01:59:37 - 02:06:16 - 02:06:18 - 02:13:52 - 02:15:03 - 02:31:33 - 02:55:41
Joke van Ruitenbeek - Senioren Dijk en Waard (SDW)
00:24:35 - 00:24:38 - 00:25:16 - 01:11:09 - 01:11:12 - 01:11:57 - 01:12:00 - 01:12:33 - 01:12:45 - 01:33:46 - 01:37:55 - 01:41:25 - 01:41:59 - 01:42:47 - 01:44:57 - 01:45:07 - 01:46:39 - 01:47:58 - 01:48:10 - 01:48:18 - 01:48:20 - 01:49:09 - 01:49:51 - 01:50:05 - 01:50:14 - 02:15:39 - 02:15:40 - 02:42:33 - 02:43:16 - 02:43:19 - 02:44:02 - 02:44:07 - 02:50:35 - 02:56:03
Jan van der Starre - 50PLUS
00:35:23 - 00:36:09 - 00:48:38 - 00:50:07 - 00:50:42 - 00:52:02 - 00:52:56 - 00:54:06 - 00:54:39 - 00:54:41 - 00:55:05 - 00:55:17 - 00:56:00 - 00:56:26 - 00:56:59 - 01:00:40 - 01:00:41 - 01:01:09 - 01:01:14 - 01:01:44 - 01:01:47 - 01:23:47 - 01:23:49 - 01:47:12 - 01:48:28 - 01:48:56 - 01:57:21 - 01:57:22 - 01:58:53 - 02:36:28 - 02:37:51 - 02:38:10 - 02:38:14 - 02:56:34
Joris Koning - ChristenUnie (CU)
00:50:08 - 00:51:19 - 00:52:43 - 00:52:44 - 00:53:34 - 00:53:36 - 00:58:20 - 01:01:17 - 01:01:53 - 01:02:27 - 01:02:51 - 01:04:03 - 01:04:59 - 01:05:00 - 01:06:08 - 01:07:35 - 01:07:38 - 01:08:08 - 01:08:49 - 01:17:37 - 01:18:50 - 02:37:52 - 02:39:28 - 02:40:13 - 02:41:38
Carmen Bosscher - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
01:09:24 - 01:10:55 - 01:11:45 - 01:12:05 - 01:12:58 - 01:13:36 - 01:14:13 - 01:14:40 - 01:15:38 - 01:15:39 - 01:16:16 - 01:16:47 - 01:16:48 - 01:18:03 - 01:18:04 - 01:18:35 - 01:19:06 - 01:19:08 - 01:19:16 - 01:20:03 - 01:20:32 - 01:21:14 - 01:21:57 - 01:23:17 - 01:23:18 - 01:23:27 - 01:23:28 - 01:32:04 - 02:00:03 - 02:00:23 - 02:00:47 - 02:00:48 - 02:57:05
Petra Feenstra - Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP)
Agendapunt 8.2 Verordening rekenkamer Dijk en Waard
Samenvatting
De verordening voor de rekenkamer van Dijk en Waard is aan herziening toe om duidelijkheid te verbeteren en overlap met de Gemeentewet te vermijden. De voorgestelde wijzigingen omvatten het herschrijven van artikelen, het opnemen van vergoedingen voor reis- en onderzoekskosten van rekenkamerleden, en het expliciet vermelden van de auditcommissie als afstemmingsoverleg. Het doel is om een actuele en juiste verordening te bieden die de rekenkamer ondersteunt in haar werk voor de gemeenteraad. Er zijn geen risico's verbonden aan het aannemen van deze verordening, en er zijn geen financiële gevolgen, aangezien de kosten binnen het bestaande budget vallen. De verordening zal op de gebruikelijke wijze worden gepubliceerd en is permanent raadpleegbaar.
-
Analyse van het document
Analyse van het Voorstel: Verordening Rekenkamer Dijk en Waard 2024
Titel en Samenvatting:
De titel van het voorstel is "Verordening rekenkamer Dijk en Waard 2024". Het voorstel beoogt de bestaande verordening op de rekenkamer te herzien om deze duidelijker te maken en overlap met de Gemeentewet te voorkomen. Belangrijke wijzigingen zijn het schrappen van artikelen die direct uit de Gemeentewet komen, het opnemen van vergoedingen voor reis- en onderzoekskosten van rekenkamerleden, en het expliciet opnemen van de auditcommissie als afstemmingsoverleg voor de rekenkamer.
Oordeel over de Volledigheid:
Het voorstel lijkt volledig, met een duidelijke uitleg van de voorgestelde wijzigingen en hun redenen. De bijgevoegde was-wordt lijst biedt inzicht in de specifieke veranderingen.
Rol van de Raad:
De raad heeft de rol om de verordening vast te stellen. Het is een raadseigen verordening, wat betekent dat de raad de bevoegdheid heeft om deze op elk gewenst moment aan te passen.
Politieke Keuzes:
De raad moet beslissen of zij instemt met de voorgestelde wijzigingen, die voornamelijk technisch van aard zijn. Er is ook de keuze om geen rekenkamer in te stellen, hoewel dit niet aan de wettelijke verplichtingen zou voldoen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van de voorgestelde wijzigingen. Het is haalbaar en relevant, gezien de noodzaak om de verordening te actualiseren. Er zijn geen duidelijke inconsequenties in het voorstel.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten om de verordening op de rekenkamer Dijk en Waard vast te stellen.
Participatie:
Er is geen participatie van inwoners bij het vaststellen van deze verordening. De conceptverordening is wel voorgelegd aan de auditcommissie, zonder dat daar wensen of bedenkingen uit voortkwamen.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is geen relevant onderwerp in dit voorstel, aangezien het zich richt op de organisatorische en juridische aspecten van de rekenkamer.
Financiële Gevolgen:
Het voorstel heeft geen financiële gevolgen, omdat de vergoedingen en onderzoekskosten binnen het bestaande budget voor rekenkameronderzoeken vallen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Verordening Rekenkamer Wijzigingen Gemeentewet Auditcommissie Vergoeding Onderzoekskosten Overlap Herziening ReiskostenVerfijning van de zoekopdracht:
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Agendapunt 8.3 Vaststelling Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard
Gemeente Dijk en Waard stelt verbod op grote datacenters in: "Een stap naar duurzame ontwikkeling"
De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft unaniem ingestemd met het "Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard", dat grote datacenters in de gemeente verbiedt. Dit besluit volgt de provinciale richtlijnen en stuitte op weinig weerstand.
Samenvatting
De gemeenteraad van Dijk en Waard besluit op 23 april 2024 om het "Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard" vast te stellen. Dit besluit volgt de provinciale Omgevingsverordening NH2022, die datacenters met een vloeroppervlak groter dan 2000 m² en een elektrisch aansluitvermogen van meer dan 5 MVA in de gemeente verbiedt. Het paraplubestemmingsplan implementeert deze provinciale richtlijn door een verbodsbepaling op te nemen. Er zijn geen zienswijzen of inhoudelijke reacties ontvangen tijdens de inzageperiode en het wettelijk vooroverleg. Er is geen noodzaak voor een milieueffectrapportage of exploitatieplan, aangezien het plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Hoewel er geen zienswijzen zijn ingediend, kunnen belanghebbenden nog in beroep gaan bij de Raad van State. Het bestemmingsplan wordt gepubliceerd en is digitaal en op papier beschikbaar. Er zijn geen financiële consequenties verbonden aan dit plan.
-
Analyse van het document
Analyse van het Voorstel: Vaststelling Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard
Titel en Samenvatting:
Het voorstel betreft de "Vaststelling Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard". Het plan is opgesteld om te voldoen aan de provinciale Omgevingsverordening NH2022, die voorschrijft dat datacenters met een vloeroppervlak groter dan 2000 m² en een elektrisch aansluitvermogen van meer dan 5 MVA niet zijn toegestaan in de gemeente Dijk en Waard. Door dit paraplubestemmingsplan vast te stellen, wordt deze provinciale opdracht uitgevoerd. Het plan bevat een verbodsbepaling voor dergelijke datacenters en maakt geen verdere ontwikkeling mogelijk.
Oordeel over de Volledigheid:
Het voorstel is volledig in de zin dat het de provinciale opdracht uitvoert en alle noodzakelijke juridische stappen zijn doorlopen, zoals terinzagelegging en wettelijk vooroverleg. Er zijn geen zienswijzen of inhoudelijke reacties ontvangen, wat duidt op een duidelijke communicatie en afstemming.
Rol van de Raad:
De gemeenteraad heeft de wettelijke bevoegdheid om het bestemmingsplan vast te stellen. Hun rol is om het plan te beoordelen en te besluiten over de vaststelling ervan.
Politieke Keuzes:
De belangrijkste politieke keuze is het al dan niet vaststellen van het paraplubestemmingsplan, waarmee de raad zich conformeert aan het provinciale beleid. Er zijn geen alternatieven, gezien de provinciale instructieregel.
SMART-Analyse en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden (SMART). Er zijn geen inconsequenties gevonden, aangezien het plan een duidelijke verbodsbepaling bevat en geen verdere ontwikkeling toestaat.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten om het "Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard" ongewijzigd vast te stellen.
Participatie:
Er is voldaan aan de wettelijke participatie-eisen, zoals terinzagelegging en het vooroverleg. Er zijn geen zienswijzen of inhoudelijke reacties ontvangen, wat kan wijzen op een gebrek aan publieke betrokkenheid of tevredenheid met het voorstel.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is indirect relevant, aangezien het plan bijdraagt aan het beheersen van de druk op het elektriciteitsnet en bedrijventerreinen, hoewel het niet expliciet als duurzaamheidsmaatregel wordt gepresenteerd.
Financiële Gevolgen:
Er zijn geen financiële consequenties verbonden aan het paraplubestemmingsplan, en er is geen noodzaak voor een exploitatieplan of kostenverhaal.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Paraplubestemmingsplan Datacenters Omgevingsverordening NH2022 Provinciaal beleid Elektriciteitsnet Bedrijventerreinen Voorbereidingsbesluit Wet ruimtelijke ordening (Wro) Milieueffectrapportage ExploitatieplanVerfijning van de zoekopdracht:
Maarten Poorter - Burgemeester
Dennis Koopman - Beter voor Dijk en Waard (BvDW)
Maarten Poorter - Burgemeester
Agendapunt 8.4 Vaststelling actualisatie- en veegplannen Grondgebied Dijk en Waard
Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zetten stap naar Omgevingswet
De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft ingestemd met de actualisatie- en veegplannen, een belangrijke stap in de overgang naar de Omgevingswet. Deze plannen zorgen voor juridische duidelijkheid en transparantie zonder nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.
Samenvatting
Het voorstel betreft de vaststelling van actualisatie- en veegplannen voor de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk, als onderdeel van de overgang naar de Omgevingswet. Deze plannen zorgen ervoor dat omgevingsvergunningen worden opgenomen in het tijdelijke Omgevingsplan van Dijk en Waard. De actualisatieplannen omvatten vergunningen tot november 2020, terwijl de veegplannen betrekking hebben op vergunningen vanaf die datum. Het doel is om juridische duidelijkheid en transparantie te bieden zonder nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Er zijn geen milieueffectrapportages of exploitatieplannen nodig, aangezien er geen significante milieueffecten of nieuwe bouwplannen zijn. Het voorstel heeft geen financiële gevolgen en de plannen worden digitaal gepubliceerd. Na vaststelling volgt administratieve afhandeling en implementatie.
-
Raadsvoorstel vaststelling actualisatie- en veegplannen grondgebied Dijk en Waard.pdf analyse dossier
Analyse van het document
Analyse van het voorstel / amendement of motie
Titel en Samenvatting:
De titel van het voorstel is "Vaststelling actualisatie- en veegplannen grondgebied Dijk en Waard". Het voorstel betreft de vaststelling van de Actualisatieplannen Heerhugowaard 2022 en Langedijk 2022, en de Veegplannen Heerhugowaard 2023 en Langedijk 2023. Deze plannen zijn opgesteld in het kader van de overgang naar de Omgevingswet en dienen om omgevingsvergunningen in kaart te brengen en op te nemen in het tijdelijke Omgevingsplan van Dijk en Waard. Het doel is om transparantie te waarborgen en juridische duidelijkheid te bieden zonder nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel lijkt volledig, aangezien het alle noodzakelijke procedures heeft doorlopen en de relevante aspecten zoals juridische binding, milieu-effecten en kostenverhaal zijn behandeld.
Rol van de raad:
De raad moet de voorgestelde plannen vaststellen om ze juridisch bindend te maken en ervoor te zorgen dat de omgevingsvergunningen correct worden geïntegreerd in het tijdelijke Omgevingsplan.
Politieke keuzes:
De raad moet beslissen of zij de actualisatie- en veegplannen willen vaststellen, wat juridische duidelijkheid en transparantie biedt, of dat zij de plannen niet vaststellen, wat kan leiden tot juridische onduidelijkheid en problemen voor ontwikkelaars en eigenaren.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) in de zin dat het duidelijke doelen en tijdlijnen heeft. Er zijn geen duidelijke inconsistenties in het voorstel.
Besluit van de raad:
De raad moet besluiten om de actualisatie- en veegplannen vast te stellen zoals voorgesteld.
Participatie:
Er is geen specifieke nieuwe participatie geweest voor deze plannen, omdat eerdere participatie al heeft plaatsgevonden tijdens de vergunningverlening.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is niet expliciet een relevant onderwerp in dit voorstel, aangezien het voornamelijk gaat om administratieve aanpassingen zonder nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.
Financiële gevolgen:
Het voorstel heeft geen financiële gevolgen, aangezien er geen sprake is van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen die kostenverhaal vereisen. Alle kosten zijn al verrekend in de verleende omgevingsvergunningen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Omgevingswet Omgevingsplan Actualisatieplannen Veegplannen Omgevingsvergunningen Bestemmingsplannen Wabo-procedure Milieueffectrapportage Juridische bindendheid TransparantieVerfijning van de zoekopdracht:
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Agendapunt 8.5 Fractievergoedingen
Samenvatting
Het raadsvoorstel betreft de verantwoording van de fractievergoedingen voor 2023 in de gemeente Dijk en Waard. Fracties ontvangen jaarlijks een budget, afhankelijk van hun omvang, om hun politieke taken te ondersteunen. Deze uitgaven moeten jaarlijks verantwoord worden. De auditcommissie heeft de uitgaven gecontroleerd en geconstateerd dat deze voldoen aan de rechtmatigheidsregels. Het voorstel is om de uitgaven en de terug te storten bedragen per fractie vast te stellen, zoals weergegeven in een tabel. Vanaf 2024 zal de fractievergoeding op declaratiebasis worden uitbetaald in plaats van als voorschot. Het saldo van de terug te ontvangen gelden wordt toegevoegd aan de algemene middelen van de gemeente. De griffie zorgt voor de uitvoering van het raadsbesluit en de fracties ontvangen een factuur voor het terug te storten bedrag.
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Titel: Raadsvoorstel verantwoording fractievergoedingen 2023 Dijk en Waard
Samenvatting: Het raadsvoorstel betreft de verantwoording van de fractievergoedingen voor 2023 in de gemeente Dijk en Waard. Fracties ontvangen jaarlijks een budget voor ondersteuning bij hun politieke taken, waarvan de besteding verantwoord moet worden. De auditcommissie heeft de uitgaven gecontroleerd en een positief advies gegeven. Het voorstel vraagt de gemeenteraad om de uitgaven en terug te storten bedragen per fractie vast te stellen. Vanaf 2024 wordt de werkwijze aangepast naar een declaratiebasis in plaats van voorschotten.
Volledigheid van het Voorstel:
Het voorstel is volledig in de zin dat het alle benodigde informatie bevat over de uitgaven, de controle door de auditcommissie, en de voorgestelde besluiten. Het biedt een duidelijk overzicht van de financiële verantwoording per fractie.
Rol van de Raad:
De raad moet de uitgaven en de terug te storten bedragen per fractie vaststellen. Dit is een formele goedkeuring van de financiële verantwoording van de fracties.
Politieke Keuzes:
Er zijn weinig politieke keuzes te maken, aangezien het voorstel voornamelijk administratief van aard is. De raad moet echter beslissen of ze akkoord gaan met de voorgestelde vaststellingen en de nieuwe werkwijze vanaf 2024.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek, meetbaar, en tijdgebonden, maar minder gericht op haalbaarheid en relevantie, aangezien het een administratieve procedure betreft. Er zijn geen duidelijke inconsistenties in het voorstel.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten om de uitgaven en terug te storten bedragen zoals voorgesteld vast te stellen.
Participatie:
Er is geen sprake van participatie in dit voorstel, aangezien het een interne verantwoording betreft.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is geen relevant onderwerp in dit voorstel, aangezien het zich richt op financiële verantwoording.
Financiële Gevolgen:
De financiële gevolgen zijn beperkt tot het terugvloeien van niet-bestede gelden naar de algemene middelen. Het voorstel geeft aan dat de terug te storten bedragen in de algemene middelen worden opgenomen.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Fractievergoeding Auditcommissie Fractieondersteuning Verantwoording Voorschot Uitgaven Declaratiebasis Rechtmatigheid Verordening Algemene middelenVerfijning van de zoekopdracht:
Maarten Poorter - Burgemeester
Maarten Poorter - Burgemeester
Agendapunt 7.2 Vaststellen bestemmingsplan Jan Glijnisweg 89d Heerhugowaard
Nieuwe Woningbouwplannen in Heerhugowaard: Groen Licht voor Jan Glijnisweg 89d
De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van een glastuinbouwperceel aan de Jan Glijnisweg 89d. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 40 woningen in een bosrijke omgeving en draagt bij aan de gemeentelijke woningbouwambities.
Samenvatting
Het bestemmingsplan voor Jan Glijnisweg 89d in Heerhugowaard maakt de herontwikkeling van een glastuinbouwperceel mogelijk, waarbij maximaal 40 woningen in een bosrijke omgeving worden gerealiseerd. De bestaande bedrijfswoningen worden omgezet naar reguliere woningen, en het glastuinbouwbedrijf Amigo Plant verhuist naar het Altongebied. De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan vast te stellen, inclusief aanvullende welstandscriteria en zonder exploitatieplan, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Het plan draagt bij aan de gemeentelijke woningbouwambities en voorziet in een gevarieerd woningaanbod. Er is één zienswijze ingediend, die geen aanpassing van het plan vereist. De kosten worden gedragen door de ontwikkelaar, en de financiële uitvoerbaarheid is gewaarborgd. Na vaststelling volgt een beroepstermijn van zes weken voordat het plan in werking treedt.
-
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het voorstel betreft het "Vaststellen bestemmingsplan Jan Glijnsweg 89d Heerhugowaard". Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van een glastuinbouwperceel aan de Jan Glijnsweg 89d mogelijk, waarbij maximaal 40 woningen worden gerealiseerd in een bosrijke omgeving. De bestaande bedrijfswoningen worden herbestemd naar reguliere woningen, en de kassen worden gesloopt. Het glastuinbouwbedrijf Amigo Plant verhuist naar het Altongebied. Het plan ondersteunt de gemeentelijke woningbouwambities en draagt bij aan duurzaam wonen.
Volledigheid van het Voorstel:
Het voorstel is volledig en gedetailleerd, met een uitgebreide toelichting en bijlagen die de juridische, ecologische en stedenbouwkundige aspecten behandelen.
Rol van de Raad:
De gemeenteraad moet het bestemmingsplan vaststellen, inclusief de Nota van Beantwoording zienswijze en de Staat van Wijzigingen.
Politieke Keuzes:
De raad moet beslissen over de herbestemming van het gebied, de vaststelling van aanvullende welstandscriteria, en de keuze om geen exploitatieplan vast te stellen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) geformuleerd. Er zijn geen duidelijke inconsistenties in het voorstel.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten het bestemmingsplan en de bijbehorende documenten vast te stellen.
Participatie:
Er is participatie geweest met inspraakmogelijkheden voor omwonenden en belanghebbenden, met een georganiseerde informatieavond en een periode voor het indienen van zienswijzen.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het voorstel, met aandacht voor gasloos bouwen en Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG).
Financiële Gevolgen:
De kosten voor het bouwplan en de plankosten worden door de ontwikkelaar gedragen. Er is een overeenkomst voor kostenverhaal, waardoor een exploitatieplan niet nodig is. De financiële uitvoerbaarheid is gewaarborgd.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Bestemmingsplan Herontwikkeling Jan Glijnsweg 89d Woningbouw Amigo Plant Glastuinbouw Waarderhout Duurzaamheid Binnenstedelijke ontwikkeling BeeldkwaliteitsplanVerfijning van de zoekopdracht: